Designriste

Elefantrist formet som rund designrist

Designriste er et forfinet risteprodukt, der skiller sig ud fra de normale risteprodukter, ved at de ofte bliver brugt til dekorative formål som f.eks. facadebeklædning, loftsriste, solafskærmning mm. Designristen er opstået ved at arkitekter og ingeniører har haft et specielt behov, der skulle løses eller de kom med nogle nye ideer til, hvordan riste skulle indgå i deres projekter. Herefter er arkitekter, ingeniører og ElefantRiste gået ind i en tæt dialog for at opnå det bedst mulige resultat.

Ventilationsriste som afskærmning af teknikhus

Denne udvikling fortsætter og vi får stadig flere henvendelser om riste til dekorative formål. Derfor har vi taget konskvensen og oprettet dette nye afsnit i vort tekniske katalog. De følgende sider har vi opdelt efter anvendelse af ristene. Her findes dels billeder af projekter, hvor der er anvendt elefant® riste og dels tekniske informationer om de mest gængse maskestørrelser, materialetyper, overfladebehandlinger mv. til de enkelte anvendelsesområder. 

Ventilationsriste som afskærmning af teknikhus

Vi håber afsnittet kan bidrage til inspiration i design- og projekterings- fasen. Uddybende projektbeskrivelser findes i vort galleri.

Generelt: 
Udseendet spiller en stor rolle ved riste til dekorative formål. Derfor stiller vi høje krav ved produktion og varmtforzinkning af design riste.

Elefantriste som gelænderudfyldning

Ristetyper: 
Elefant® riste type SP, N, NP samt ventilationsristene kan alle bruges som designriste, men de mest brugte typer er N & NP pga. deres udformning. 

Maskestørrelser: 
Maskestørrelsen tilpasses individuelt til det enkelte projekt.

Elefantriste som afskærmning

Materialer:
De fleste designriste fremstilles i alm. stål S240 dkp, men kan også fremstilles i rustfrie materialer og corten stål. Hvis vægten er afgørende og belastningen mindre vigtig, kan ristene fremstilles i aluminium.

Elefantriste som dekorative udhæng

Overfladebehandling: 
Ristene i alm. stål bliver varmtforzinket iht. DS/EN ISO 1461:2009, men kan også leveres med andre overfladebehandlinger som:

Alm. stål: Forzinket og pulverlakeret
Rustfrit stål: Bejdset Elektropoleret Slyngrenset
Aluminium: Afsyret

Elefantriste som dekorative loftsriste

Montagemetoder:
Ristene kan fastgøres til konstruktionen ved hjælp af isvejste brikker eller huller i kantstålet. Alternativt kan der også anvendes spændebeslag. 

Ristestørrelse: 
Ristene kan produceres i størrelser op til 3000 mm i spændvidde med en maksimum bredde på 1250 mm.

Elefantriste som dekorativt tag

Vægt: 
Vi anbefaler at ristene ikke overstiger 100 kg pr. rist, da det vanskeliggøre produktionsprocessen og der er er risiko for skævheder i risten.